Történetünk

A Collegium Croaticum, mint önálló intézmény 2022. július 1-én alakult és a budapesti telephelyen 2022. szeptemberében megkezdte működését.

Az intézményben 4 szobában 6 hallgató került elhelyezésre. A szobák a legmodernebb komfortfokozatnak megfelelő elhelyezést biztosítanak. A szobákban egy és két férőhely lett kialakítva, melyekhez fürdőszoba (mosó- szárítógép), WC, konyha kapcsolódik. A hallgatók számára tanulószoba és multifunkciós előadóterem is rendelkezésre áll. A biztonságot elektromos beléptetőrendszer segíti. A pécsi épület felújítása után a székhely ünnepélyes avatására 2023. augusztus 31-én került sor. Az épületben négy szoba kerül kialakításra (1 szoba akadálymentesített). A kétágyas szobák 15m2 alapterülettel és két szobánként fürdőszobával rendelkeznek, a férőhelyek száma: 8 fő. A hallgatók részére a megfelelő felkészülés lehetőségét a jól felszerelt tanulószoba biztosítja, ezen kívül mosókonyha, konyha étkezővel áll a rendelkezésükre. A Szakkollégium munkatársainak iroda a Kisegítő- technikai személyzetnek különálló helyiségek kerülnek kialakításra.

AZ INTÉZMÉNY DOLGOZÓI
A Diákotthont az igazgató vezeti, aki az adminisztratív feladatokat is ellátja, gazdálkodási feladatokat a Miroslav Krleža Iskolacentrum dolgozói végzik. Szakmai munkatársak látják el a pedagógiai feladatokat. Kisegítő- technikai személyzet két fő takarító és egy fő gondnok.